Babs: "De 6de etappe in den tour gaat van Arras naar Reims en ik begin volledig in mijn element te geraken. Want natuurlijk ken ik Arras nog van onzen bompa : zijn duifkes werden hier losgelaten, maar veel interessanter en belangrijker : wij rijden in volle Champagnestreek. Met andere woorden, den tour wordt interessant, voor mij toch.
 
Voor de meeste coureurs begint den dag een beetje in mineur. Het is hier precies een veldhospitaal. Bijna den helft van de renners ziet eruit alsof ze recht uit de loopgraven komen die we hier passeren. Iedereen hangt vol pleisters, windels, plakkers en de lucht is zwanger van de geur van ontsmettingsalcohol.
Ge zou dan toch denken da ze wa voorzichtiger zouden worden, maar niks is minder waar. De ene valpartij volgt de andere op. Hernandes, ne ploegmaat van Contador en ene die hij nog nodig gaat hebben in de bergen, slaagt er zelfs in op zijne kop te vallen. Schedelbreuk, als da nog maar goe komt voor de Alpen. Ook onze landgenoot Jurgen Van Den Broeck kan weer ni in op zijne fiets blijven zitten. Zijn broekske en zijn truike weer kapot. 't Is ne sletige gast op zijn kleren.
 
De ploeg van Lotto Belisol is ni te kloppen vandaag. Ik denk dat die gasten al met hunne kop bij de fles champagne zitten die ze willen kraken. Ze rijden hun benen van onder hun lijf voor hunne ploegmaat Greipel. En ik moet toegeven dat er schoon beentjes bij zijn, vooral die van Adam Hansen. Ik dacht begot eerst dattem Handsome heette. Een héél schoon coureureke. Hun harde werk is ook ni voor niks want ondanks de ontsnappingspoging van Kwiatkowski, die toch de witte trui mag aan houden, is het Greipel die met overtuiging de sprint wint. En het gerucht gaat dat wie wint in Reims ook groen pakt in Parijs.
Maar dan zal den André toch nog flink zijn bestje moeten doen, want momenteel heeft knappe gast bij uitstek Sagan da truike en hij is nog ni van plan da af te geven. Effekes tussendoor zeggen dat ik er wel heel graag wil bijzijn als hij het dan toch uit doet. Dien is ni alleen knap, dien is nog grappig ook.
 
De mannen van Giant Shimano presteren hier ondermaats. En Marcel Kittel geraakt dan ook ni verder dan de 84ste plaats. Hij is zwaar teleurgesteld, de ontgoocheling staat te lezen in zijn schoon blauw oogskes. Het manneke heeft dan misschien zijne naam ni mee, maar zijn smoeleke mag er best wezen en van mij mag hij toch nog wel een paar ritten winnen, al is het alleen maar om hem nog eens op het podium te zien staan.
 
Voor het moment is het nog altijd Nibali die de geel trui aantrekt, en die vloekt nog altijd even hard bij zijn broekske. Maar ik ga het ni aan mijn hart laten komen. Ik kruip in mijne caravan een fleske ontkurken. Er bestaat namelijk niet zo iets als te veel champagne en als we dan toch in de streek zijn, moeten we er van profiteren. Schol! "

Babs in den tour.

: "